Név: Lada Baráti Kör
Székhely: 2162, Őrbottyán, Csáky Mikós u. 7/B
Cégjegyzékszám: 01-02-0010031
Cégbíróság: Fővárosi Törvényszék
E-mail: shop@zsiguli.hu
Telefon: 06HÚSZ980555KETTŐ
Adószám: 18246087-1-13

A Lada Baráti Kör, Magyarország egyik legkedveltebb, és legrégebbi Lada márkaklubja.
zsiguli.hu és a facebook.com/zsiguli.hu oldalainkon közzé tett, minden témára kiterjedő és válaszokat adó műszaki írásaink igényessége és szakszerűsége által rövid idő alatt kiemelkedő sikereket értünk el hazai és nemzetközi szinten egyaránt, biztos alapokat nyújtva a márka kedvelőinek.

Hivatalosan 2002-ben alakultunk meg, de a honlap létrejötte és a baráti társaság megalakulása 1999-re nyúlik vissza.

Az első lépés a Lada Levelezőlista létrejötte volt, ahol az internetes Ladások összejöhettek. Ezt Z. alapította meg, úgy 99' nyarán. Néhány internetes lapon (index.hu fórumok, HIX-Autó, rally.hu) bejelentve a létezését, hamarosan elkezdett gyarapodni a levelezőlista létszáma. A lista moderálatlan (volt), a hangulat baráti és (meglepő módon) flame-mentes. Több szerveren is laktunk már, jelenleg a Yahoo által üzemeltetett Yahoogroups ingyenes szolgáltatást használjuk. A tagság jelenleg 500 fő feletti.

Az első weboldalunkat Bal3 hozta létre, folyamatosan bővítgetve, főleg a levelezőlistán is publikáló Ladások írásait illetve saját dokumentumait gyűjtve össze.
Az összegyűjtött adatmennyiség mérete ma már meghaladja a 1,5 Gb-ot!

A weboldalunk eredeti neve "Ladaklub" volt. De az LBK-t gyakran keverték össze a Lada Club Hungary-vel, ezért a ladaclub.hu domainünk mellé a megvásároltuk a zsiguli.hu domaint, amit a mai napig mint fő védjegyünkként és online felületünkként használunk.

Többszöri indítványozás után 2001-ben elhatároztuk a hivatalos társadalmi szervezetté való alakulást. A másik működő klub, a Lada Club Hungary nevû társaság nevével való összecsengés miatt a nevünket "Lada Baráti Kör"-ként szavaztuk illetve határoztuk meg, ami utal is kis társaságunk jellegére. Az alakuló közgyűlést 2001. december 11-én tartottuk Kecskeméten, 24 alapító taggal. A társaság bejegyzése 2002 júniusában történt meg. A tagok számára egy külön levelezőlista jött létre, itt csak a társaság ügyvezetésével kapcsolatos információkat postázzuk, minden Ladás téma továbbra is a Lada levelezőlistán megy.
2006-ban a weboldalt végre dinamikus adatbázis-alapokra helyeztük, így az eddiginél gyakrabban szolgálhatunk majd frissítésekkel.
2014-ben a weboldalunk újabb megújuláson esett át, stabilabb és biztonságosabb, mobilbarát reszponzív felülettel felfrissülve.
2015-ben pedig elindítottuk webáruházunkat, minőségi, egyedi és folyamatosan bővülő termékkínálattal, melyet jelenleg is böngészel.

Online vitarendezésre vonatkozó információk az ODR (Online Dispute Resolution Regulation) 14. cikkelyének 1. paragrafusa szerint:

Az Európai Bizottság lehetőséget biztosít a vásárlók számára, hogy az online vitarendezést egyik platformjukon rendezzék, az ODR (Online Dispute Resolution Regulation) 14. cikkelyének 1. paragrafusa szerint. A platform (http://ec.europa.eu/consumers/odr) olyan oldalként szolgál, ahol az ügyfelek peren kívül megegyezésre juthatnak az online vásárlásokkal és szolgáltatási szerződésekkel kapcsolatban felmerülő vitás kérdésekben.